Zoutvlokken van Mill & Mortar

Zoutvlokken van Mill & Mortar

Tegenwoordig zijn grove zoutvlokken zijn hip en trendy in de keuken. Wist je dat er een unieke zoutblend bestaat voor elke bereiding? Benieuwd naar de zoutvlokken van Mill & Mortar?
Ontdek hier alle smaken en varianten en til jouw volgende gerechten tot een hoger niveau!

Kies het perfecte zout voor jouw gerecht.

 

Grof zout of zoutvlokken in al haar varianten zijn tegenwoordig populair en trendy. Helemaal terecht! Het zijn smaakbommetjes die bovendien zorgen voor de perfecte final touch op jouw favoriete gerechten. Uiteraard met mate.

 

 

Zoutvlokken van Mill & Mortar

 

Alle zoutvlokken van Mill & Mortar worden met de hand gewonnen uit ondergrondse zoutbronnen in Alicante, een kustprovincie in Spanje. Het gewonnen zout wordt in vaten geladen. Daarna drogen de vaten op het strand in de Spaanse zon waardoor de rest van het zeewater verdampt. Zo blijft enkel het pure zout over.

 

Met de leuke zoutblends van Mill & Mortar til je jouw gerechten naar een hoger niveau. Er bestaat een unieke zoutblend voor elke gelegenheid en elk seizoen.

 

 

 

Piramide Zoutvlokken

Het puurste zout

Zout uit de blauwe Middellandse zee, waar geen extra smaken, geuren of kleuren aan werden toegevoegd. Strooi de grove zoutvlokken als afwerking over eender welk gerecht. Gebruik deze zoutkristallen net zoals fijn keukenzout in al jouw favoriete sauzen en recepten.

 

Gebruik: Strooi de vlokken als afwerking. Of vermaal de vlokken tot fijn keukenzout voor een optimale smaakverdeling.

 

 

 

Zwart Zout

Voor wit vlees, gevogelte en ei

Dit zout is doordrongen met actieve kool. Hierdoor verkreeg het zout haar zwarte kleur. Actieve kool wordt gebruikt om schadelijke stoffen te neutraliseren. Het wordt verkregen door de verkoling van plantenvezels zoals kokos- en notenschalen.

 

Kookinspiratie: Gevulde portobello

De zwarte zoutvlokken zorgen voor een leuk contrast met de lichtgekleurde ingrediënten die in dit gerecht verwerkt zitten.

 

 

 

Zoutvlokken met citrusolie

Voor vis en groenten 

Dit zout werd na het drogen doordrenkt met olie uit zongedroogde citroenen. Daarbij werden enkele takjes citroentijm toegevoegd. Dit proces zorgt voor een frisse toets op jouw volgende groenten-en visgerechten.

 

Kookinspiratie: Gegrilde groene asperges met een frisse dressing.

De frisse geur en lichte kleur maakt deze blend een must-have tijdens het voorjaar.

 

 

Zoutvlokken met rode wijn
Voor rood en geroosterd vlees

Het zout werd na het droogproces doordrongen met rode Catalaanse wijn uit het Priorat district. Dit Catalaanse district staat bekend om haar krachtige maar elegante rode wijnen.

 

De Priorat druiven worden op steile terrassen geteeld. Dat maakt het voor de wijnboeren onmogelijk om met grote machines door de wijnranken te gaan. Tijdens het oogstseizoen plukken Catalaanse wijnboeren elke druif dan ook met de hand.

 

Serveertip: Strooi wat Rode Wijn zoutvlokken over het geroosterde vlees net voor het opdienen van het bord. De combinatie van geur, kleur en smaak zorgt ervoor dat dit zout dé perfecte final touch is voor elk vleesgerecht.

 

 

 

Rozen Zout
Voor lam, kip- en kalfsvlees.

De combinatie van rozenblaadjes, lavendelknopjes en rozemarijn brengt een florale toets op elk gerecht. Het maakt zelfs de eenvoudigste bereidingen gegarandeerd extra instagrammable. Deze bestseller heeft haar zomerse aangename geur te danken aan de rode wijn dat in het zout werd doordrongen. Ook de subtiele toets van chili brengt een extra zomers gevoel aan tafel.

 

Serveertip: Strooi dit zout op eender welk gerecht voor een kleurrijke afwerking. Dankzij deze blend maak je elk gerecht uniek en fotowaardig.

 

 

 

Zeewier Zout
Voor vis- en eiergerechten en als tafelzout.

Dit zout bestaat uit een toevoeging van twee soorten zeewier, namelijk nori (groenwier) en dula (roodkleurig wier). Naast deze wieren bevat dit zout ook zeekraal. Een zout-verdragende plant dat op subtropische plaatsen op stranden en moerassen voorkomt. Samen geven deze ingrediënten een geniale umamismaak aan alle bereidingen.

 

Kookinspiratie: Pasta met scampi

Serveertip: De typische en opvallende geur maakt dit zout perfect om in sushi te verwerken. En voor de trendsetters onder ons, is dit zout de ideale finishing touch op een poké bowl.

 

 

 

Gerookte zoutvlokken

Voor de vegetarische keuken.

De typische geur en smaak van deze blend werd verkregen doordat het zout enkele weken in een afgesloten ruimte werd geplaatst waar de verbranding van eikenhout het zout op smaak bracht.

 

Gerookt zout is een absolute must-have in de Scandinavische keuken. Door de opvallende smaak is het zout snel overheersend aanwezig. Kruid je gerechten dus voorzichtig bij tot je de gewenste smaak bekomt.

 

Kookinspiratie: Kruidenboter

Gebruik je dit zout voor sauzen en marinades? Hak of maal de zoutvlokken dan eerst fijn.

 

 

 

Zout met Eekhoorntjesbrood

Voor soepen, pasta’s en eiergerechten.

Dit zeer opvallende en sterk geurende zout werd op smaak gebracht door de toevoeging van eekhoorntjesbrood. Deze eetbare paddenstoel is meestal in haar gedroogde vorm te koop is. Eekhoorntjesbrood wordt ook vaak verwerkt in fondue.

 

Wist je trouwens dat eekhoorntjesbrood vol met vitamine B zit? Deze vitamine zorgt voor de energieproductie en een optimale werking van het zenuwstelsel.

 

Kookinspiratie: Val-ou-vent met quinoa

 

 

Salt Of hearts

Minder zout, meer smaak!

 

De Salt of Hearts blend van Mill & Mortar bestaat uit verschillende ingrediënten waaronder slechts 15% zout.

 

Deze biologische bestseller bevat onder andere geroosterd sesamzaad, koriander, suiker, gedroogde paddenstoel en een snuifje peper.

 

Door de andere basissmaken – zuur, zoet, bitter umami en pikant – te versterken en perfect uit te balanceren, hoef je maar weinig zout toe te voegen om de smaak van je gerechten tot een hoger niveau te tillen. Deze blend is ideaal voor dagelijks gebruik in de plaats van regulier keukenzout. Dit zout voelt aan als klassiek zout, zowel tussen de vingers als op de tong.

 

Wil je graag jouw zoutinname verminderen of beter in de gaten houden? Dan verdient deze blend een plek in jouw kruidenkast. Het zit vol smaakmakers waarmee je jouw gerechten bijkruidt zonder een overvloed aan zout te gebruiken. 

 

 

 

-

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.