
Peper
Pepersoorten
De Good Food Shop biedt een heel assortiment aan pepers aan. Uiteraard zijn er de 3 basis soorten peper van Mill & Mortar namelijk zwarte peper, roze peper en witte peper. Daarnaast is er nog een hele rij aan speciale pepers die elk bij andere gerechten tot hun recht komen.
Gebruik een pepermolen of een vijzel met stamper om de peperbolletjes à la minute te verpulveren.
Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood, we helpen je uit de nood! Hieronder vind je een overzichtje van de verschillende pepers in volgorde van intensiteit (van zacht naar intens) én met de meest courante manieren om ze te gebruiken.
Een kort en krachtig peperoverzicht: Wanneer welke peper gebruiken?
- Malabar Groene Peper:
- Zacht van smaak
- gebruik: kaas, groenten, vis en pepersaus.
- Curepipe Roze Peper:
- Bloemig, licht bitter
- gebruik: vinaigrette, licht vlees, kaas, dessert, G&T
- Zwarte Peper:
- gemiddelde pit
- Gebruik: alledaagse keuken
- Kampot Rode Peper:
- pittig, fruitig.
- gebruik: desserts, roomsaus, zoals zwarte peper
- Sumatra Lange Peper:
- Heter dan zwart, warme kruidige smaak
- Gebruik: zoals zwarte peper, Asian BBQ
- Zwarte Sre Ambel Peper:
- intens zwart met florale tint
- gebruik: Winterse keuken, vlees, Aziatische keuken
- Szechuan Peper:
- intense tinteling, citrus toets
- gebruik: Aziatische sauzen, kip, gehakt, cocktails
- Witte Peper:
- intens
- gebruik: alledaagse keuken
- Gerookte Witte Peper:
- Intens, rokerig
- gebruik: ei, vis, gestoomde groenten