• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

    Basis specerijen

    Hier vind je een mooie verzameling van verschillende klassieke en exotische specerijen van over de hele wereld.

    Wat zijn specerijen?

    De specerijen van Mill & Mortar zijn de basics die je in huis moet hebben om de heerlijkste gerechten op tafel te toveren. Specerijen staan gekend om warmte die ze geven aan je gerecht. Ze bestaan vaak uit schors, wortels en bloemenknoppen. Specerijen komen uit landen met een tropisch klimaat.

    Enkele voorbeelden van specerijen zijn kurkuma, gember, saffraan en kruidnagel.

     

    Oorsprong ingrediënten

    De specerijen van Mill & Mortar zijn hoofdzakelijk afkomstig van forest gardens in Sri Lanka. Daar werkt Mill & Mortar samen met onafhankelijke landbouw coöperatieven. Er wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke bemesting en ongediertebestrijding. De natuurlijke werking maakt dat de bodem floreert en vruchtbaar blijft. 

    Basis specerijen
    Filter
    Sorteren op

    Basis specerijen

    Zeldzame ALBA kaneel van de fijnste kwaliteit

    7.9

    Basis specerijen

    Kaneel, peper en muskaatnoot in één! Een veel gebruikte specerij voor stoofpotjes, vlees en de zoete keuken.

    7.9

    Basis specerijen

    Zachte C5 kaneel uit Sri Lanka, elk potje bevat een mengeling van kaneelpoeder en enkele kaneelstokjes.

    7.9

    Basis specerijen

    Hete, bruine mosterdzaden om op zijn geheel of gemalen te gebruiken

    7.9

    Basis specerijen

    Een van de meest gekende pepers is de heerlijk pittige cayennepeper uit Spanje.

    7.9

    Basis specerijen

    Zachte Aleppo peper, geeft de heerlijke smaak van chili zonder de hitte. Experimenteer door deze zachte chili toe te voegen aan salades of fruit.

    7.9

    Basis specerijen

    Gerookte medium-hete chili uit Mexico, ideaal bij sauzen, salsa's en marinades.

    7.9

    Basis specerijen

    Gele mosterdzaden om mee te marineren en natuurlijk om zelf overheerlijke mosterd mee te maken

    7.9

    Basis specerijen

    Voor de Aziatische keuken, nagerechten, brood en koekjes, cake en peperkoek

    7.9

    Basis specerijen

    Geef elk gerecht die heerlijke gerookte smaak met deze verrukkelijke rode paprika gerookt op hout met een pittige nasmaak.

    7.9

    Basis specerijen

    De verrukkelijke gerookte paprika uit La Vera, Spanje

    9.2

    Basis specerijen

    Gebruiksklare kardemom is ideaal in Indiase curry of dessert.

    9.2

    Basis specerijen

    De koningin van de specerijen, heerlijk om te gebruiken in Indiase curry en desserts.

    9.2

    Basis specerijen

    Gedroogde en gemalen ingelegde citroen is bekend uit de Noord-Afrikaanse keuken. Voor Ottolenghi fans is deze smaakmaker onmisbaar in de keuken!

    7.9

    Basis specerijen

    Deze Italiaanse look is biologisch, gesneden, gedroogd en gerookt . Ze is mild en licht rokerig van smaak. Gebruik in je gerechten zoals verse look, maar dan zonder het snij- en kuiswerk.

    7.9

    Basis specerijen

    Een van de populairste Mexicaanse hete chilivlokken om gerechten wat meer pit te geven.

    7.9

    Basis specerijen

    Wild geplukte jeneverbessen voor vlees, sausen en gin & tonic

    7.9

    Basis specerijen

    Verwarmende en tegelijk verfrissende smaak. Zeer lekker in brood-, kaas-, vlees-, en groentegerechten.

    7.9

    Basis specerijen

    Met de warme smaak en een lichte bittere toets is komijn super populair in Aziatische, Mexicaanse en Midden-Oosterse gerechten

    7.9

    Basis specerijen

    Koriander wordt vaak gebruikt in de Aziatische en Midden-Oosterse keuken. De laatste jaren heeft deze specerij ook zijn weg naar de Europese keuken gevonden.

    7.9

    Basis specerijen

    Een verwarmende specerij met typische smaak. In de Vlaamse keuken wordt kruidnagel vaak gebruikt voor stoofgerechten, wild en rode kool.

    7.9

    Basis specerijen

    Vurig oranje specerij die aroma's samenbrengt en aan de basis ligt van een heleboel gekende kruidenmengelingen.

    7.9

    Basis specerijen

    Een schat uit de Indiase en Midden-Oosterse keuken, nigella zaad wordt overal in en op gebruikt. Ideaal voor naan brood, vis en groenten.

    7.9

    Basis specerijen

    Uitzonderlijke nootmuskaat nog in de dop. Nootmuskaat is onmisbaar in sauzen en stoofpotjes.

    7.9