- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Smaakprofiel
Onze nootmuskaat zit nog in de dop, waardoor de aroma's op natuurlijke wijze nog beter worden bewaard. Voor je ze de eerste keer gebruikt is het aan te raden met behulp van een notenkraker deze dop of schil eraf te halen.
De nootmuskaatboom levert eigenlijk twee specerijen: nootmuskaat en foelie. De vrucht van de boom is een bol (de eerder genoemde dop) met daarin het nootmuskaatzaad. Hierrond bevindt er zich een dikke beschermende schaal die zich opent wanneer de noten rijpen. Wanneer de schaal barst, is te zien hoe de rode foelie de donkere noot binnenin onthult.
Nootmuskaat is een populaire specerij die vaak wordt gebuikt in sauzen - met als ultieme klassier Bechamelsaus - en stoofschotels. Rasp of snij de noten in kleine stukjes of rooster ze rechtstreeks in de pan. Het gebruik van foelie is iets minder ingeburgerd. De smaak is iets minder krachtig en heeft een lichtzoete ondertoon waardoor het de perfecte specerij is voor cakes en andere desserts. Gebruik de volledige foelie of scheur het in kleine stukjes.
Ingrediënten:
100% biologische nootmuskaat en foelie
Meer inspiratie


Bedankt voor de extra tip bij het gebruik van de nootmuskaat en folie!